low-raider, Dzięki, w takim razie nie włączam tego.
[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
A odznacz w 10bajcie bit 7, zaakceptuj kodowanie i dopiero bit 3 zaznacz dla zamknięcia pilotem i w bajcie 11 bit 3 zaznacz dla otwarcia pilotem. Powinno zatrybić.
I pytanie ode mnie: Co, gdzie zakodować, żeby przestało pisać błąd?
Address 56: Radio Labels: 1K0-035-1xx-56.lbl
Part No SW: 1Z0 035 161 C HW: 1Z0 035 161 C
Component: Radio FO3 019 0040
Revision: 00019000 Serial number: SKZxxxxxxxxx (usunięte)
Coding: 0010200
Shop #: WSC 00000 000 00000
VCID: 2E53E83AB9B7486E36F-807B
1 Fault Found:
01042 - Control Module; Not Coded
000 - -Alarmy, zabezpieczenia antykradzieżowe, GPS, zestawy BT, elektryka i elektronika TOYOTA, VAG, FIAT, OPEL
Komentarz
-
-
Panowie, mam kilka pytań:
1. Która opcja w module komfortu 433CP odpowiada za automatyczne zamykanie auta, ale nie chodzi mi o to przy przekroczeniu 15km/h tylko tak, ze otwieram auto pilotem i za pare sekund jak nie otworze drzwi to się zamyka lub wsiadam do środka i nie włożę kluczyka do stacyjki to też zamyka zamki. Chcę to wyłączyć Bo mnie wku... denerwuje.
2. jak ustawić, żeby mając otwarte szyby ,po zamknięciu pilotem same się domknęły. Teraz mogę domykać/otwierać trzymając wciśnięty przycisk na pilocie. Miałem takie domykanie po zamknięciu pilotem od alarmu który wymontowałem I teraz nie mam.
3. Czy pokrętło od regulacji jasności wskaźników trzeba jakoś kodować, żeby działało? włożyłem takie cuś zamiast tego standardowego ale nie działa. Co trzeba zmienic, ustawic, zakodować zeby załapało?
O2 przed fl. Bez rls, ustawione drl usa.
Sorry, ale z komputerów jestem nogaAlarmy, zabezpieczenia antykradzieżowe, GPS, zestawy BT, elektryka i elektronika TOYOTA, VAG, FIAT, OPEL
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez conanCzy jest możliwość w o2 z 2005r ustawienia siły wspomagania, bo na różnych forach różne opinie. Mam teraz przyjemność jeździć nową fabią i jak wchodzę do mnie do o2 to czuje jak by wspomagania nie miała
[ Dodano: Pią 05 Cze, 15 21:38 ]
Zamieszczone przez OzdarZamieszczone przez low-raiderA odznacz w 10bajcie bit 7, zaakceptuj kodowanie i dopiero bit 3 zaznacz dla zamknięcia pilotem i w bajcie 11 bit 3 zaznacz dla otwarcia pilotem. Powinno zatrybić.
[ Dodano: Pią 05 Cze, 15 21:40 ]
Zamieszczone przez low-raiderPanowie, mam kilka pytań:
1. Która opcja w module komfortu 433CP odpowiada za automatyczne zamykanie auta, ale nie chodzi mi o to przy przekroczeniu 15km/h tylko tak, ze otwieram auto pilotem i za pare sekund jak nie otworze drzwi to się zamyka lub wsiadam do środka i nie włożę kluczyka do stacyjki to też zamyka zamki. Chcę to wyłączyć Bo mnie wku... denerwuje.
2. jak ustawić, żeby mając otwarte szyby ,po zamknięciu pilotem same się domknęły. Teraz mogę domykać/otwierać trzymając wciśnięty przycisk na pilocie. Miałem takie domykanie po zamknięciu pilotem od alarmu który wymontowałem I teraz nie mam.
3. Czy pokrętło od regulacji jasności wskaźników trzeba jakoś kodować, żeby działało? włożyłem takie cuś zamiast tego standardowego ale nie działa. Co trzeba zmienic, ustawic, zakodować zeby załapało?
O2 przed fl. Bez rls, ustawione drl usa.
Sorry, ale z komputerów jestem noga
2- niema takiej opcji
3- nic się tam nie koduje, wstaw to co było i będzie działać
Komentarz
-
-
Chłopaki pomozcie przy Comming Home/ Leaving Home - Oct II 2011. Numer sterownika - 1K0 937 087 Q.
Właczyłem doswietlanie zakretów i ruszlo od razu.
A pomimo zaznaczania opcji CH/LH - nie bangla. Pewnie cos robie zle. Prośba o podpowiedz.Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przemikChłopaki pomozcie przy Comming Home/ Leaving Home - Oct II 2011. Numer sterownika - 1K0 937 087 Q.
Właczyłem doswietlanie zakretów i ruszlo od razu.
A pomimo zaznaczania opcji CH/LH - nie bangla. Pewnie cos robie zle. Prośba o podpowiedz.
Byte 17 bit 5 i 6 ?Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
lu5asz, jak masz Maxi-Dot. https://www.youtube.com/watch?v=_2yGfOK471w
za pomocą VCDS https://www.youtube.com/watch?v=csfh...layer_embedded
Komentarz
-
Komentarz